Zeilen Scheveningen - avond zeilen met buffet nu voor € 50 all-in

Zeilen Scheveningen op driemaster Minerva

Open Haven Dag Scheveningen -  varen tijdens Open Haven Dag Scheveningen

Open Haven Dag Scheveningen

Zaterdag 1 oktober 2011 van 11.00 - 16.00 uur wordt voor de eerste keer de Open Haven Dag in de Scheveningse Haven gehouden. Op deze dag kunnen bezoekers kennis maken met de schepen, gebouwen en bedrijven in en rond de Scheveningse Haven. Ondernemers uit dit gebied zullen hun deuren openen om bewoners, relaties maar vooral ook jongeren te laten zien dat er in de haven veel en mooi werk wordt gedaan.

Tall Ship Minerva open voor publiek

Kom langs op de Minerva en bezichtig het schip van 11.30 tot 15.30 uur, van stuurhut tot het voormalig vrachtruim (de huidige salon: restaurant/vergaderruimte/feestzaal). De bar is geopend deze dag ! Welkom aan boord.

Borrelvaartocht met de Minerva: Groupon Deal

Speciaal voor deze gelegenheid bieden wij in samenwerking met Groupon een prachtige actie aan: boek via Groupon en ontvang maar liefst 52% korting op de arrangementsprijs van EUR 50,00. Nu dus voor EUR 24 meevaren van 16.00 tot 18.00 uur, incl. bittergarnituur.

Lees snel verder en boek de Groupon Deal - Vaartocht met de Minerva.

Officiële Opening

De eerste Open Haven Dag zal door Wethouder Sander Dekker, die verantwoordelijk is voor de haven, op 1 oktober 2011 officieel geopend worden. “Scheveningen Haven gooit die dag de poorten open. Er valt dan echt veel te beleven. Mensen kunnen de verkeerscentrale en de visafslag in bedrijf zien en schepen van verschillende rederijen bezoeken. Ik hoop dan ook dat echt alle ondernemers zich voor deelname aanmelden via de website, zodat alle geheimen van de haven geopenbaard worden.”

Zijn het in de zomer vooral de terrassen en de jachthaven die voor gezellige drukte zorgen in de haven, voor de ondernemers in de scheepvaart en visserij gaat het werk het hele jaar door en dus is de haven ook in de winter volop in beweging.

Veel mensen weten niet dat de visserijsector bloeit; de aanvoer van vis bij de Scheveningse visafslag is in de afgelopen twee jaar met 30 procent gegroeid. Die onbekendheid leidt ertoe dat jonge mensen nu niet zo snel denken aan werken in de haven.

De Open Haven dag is ook bedoeld om jonge mensen enthousiast te maken een opleiding te volgen of aan het werk te gaan in de scheepvaart of visserij of een van de vele andere beroepen die in de haven worden uitgevoerd.

Het is op de Open Haven Dag ook mogelijk om de haven te verkennen met de watertaxi, zodat bezoekers de bedrijvigheid in de haven vanaf het water kunnen zien. De horeca is eveneens ruim vertegenwoordigd deze dag, in diverse restaurants worden menu’s aangeboden voor speciale prijzen.

Meer info: Tall Ship Minerva

Meer info: Open Haven Dag Scheveningen