Meer categorieën binnen de Syndicatie Shopping Guide

 1. Beauty en Wellness
 2. Communicatie en GSM
 3. Dienstverlening
 4. Elektronica en Computers
 5. Eten en Drinken
 6. Fashion en Mode
 7. Financiële Dienstverlening
 8. Gezondheid en Sport
 9. Huis en Tuin
 10. Mobiliteit en Transport
 11. Reizen en Vakantie
 12. Vrije Tijd en Ontspanning
 13. Werk en Carrière
 14. Zakelijke Dienstverlening

Handgemaakte tapijten

Publicatie: Maandag, 02.02.2015 10:30:26 in categorie Huis en Tuin

Handgemaakte tapijten

Handgemaakte tapijten zijn tegenwoordig vooral populair omwille van hun fysieke kwaliteiten. Ze zijn een lust voor het oog door de prachtige motieven en de warme meeslepende kleurencombinaties die gebruikt worden, wat vooral kenmerkend is voor de Perzische tapijten.  De authentieke tapijten worden voornamelijk gemaakt in het Midden-Oosten, zoals Iran, Turkije, Pakistan, Afghanistan, India, Nepal en China.

De kunst van het handmatig tapijt maken is waarschijnlijk zo'n 1000 jaar geleden ontwikkeld op de vlakten van Centraal Azië. De nomaden maakte kleden tegen de kou en als decoratie voor hun tenten. De benodigde materialen kwamen uit eigen bezit, namelijk de geiten en schapen kuddes.  Ondanks de technologische vooruitgang worden handgemaakte tapijten vandaag de dag nog steeds op dezelfde manier gemaakt als honderden jaren geleden. De kunst van het weven en knopen is van generatie op generatie doorgegeven. Een tapijt knopen is dan ook enorm veeleisend werk. Door de ontwikkeling van de industrie worden tapijten tegenwoordig ook machinaal gemaakt. Maar deze kwaliteit is natuurlijk niet te vergelijken met handgemaakte tapijten. Wist je dat een handgemaakt tapijt van ongeveer 3 x 4 meter met een knoopdichtheid van 500.000 knopen per vierkante meter zo'n 600 werkdagen beslaat.

Oosterse handgemaakte tapijten zijn duurzaam en sommige krijgen zelfs een tweede leven! Het zijn oude tapijten, soms wel 60 jaar oud, die gerecoloured worden waardoor ze weer een sprankelende uitstraling krijgen.  Dit noemen we Vintage tapijten, prachtige oude tapijten met een nieuwe look. Ben jij op zoek naar een prachtig handgemaakt vloerkleed? Dan is Koreman Eigentijds Wonen in Maastricht een absolute aanrader. Ze hebben een enorm grote collectie handgemaakte Oosterse tapijten, waaronder ook prachtige Vintage vloerkleden. Niet voor iedereen is een bezoekje aan Maastricht brengen mogelijk. Geen probleem, want ze hebben ook een geweldige en zeer overzichtelijke website/shop. Zo bieden ze een ieder van ons de mogelijkheid ook online een vloerkleed naar wens te bestellen. Koreman is al 50 jaar specialist in het samenstellen van unieke collecties handgemaakte oosterse vloerkleden. Naast vloerkleden zijn ze ook gespecialiseerd in de verkoop van oude/antieke oosterse en Chinese meubelen.

Laat je verrassen door hun uitgebreide collectie en neem snel is een kijkje op hun website.

 

Koreman Eigentijds Wonen

Helmstraat 12

6211 TA Maastricht

t: 043-3212926

e: Info@koremanmaastricht.nl

w: www.koremanmaastricht.nl