Meer categorieën binnen de Syndicatie Shopping Guide

 1. Beauty en Wellness
 2. Communicatie en GSM
 3. Dienstverlening
 4. Eten en Drinken
 5. Fashion en Mode
 6. Financiële Dienstverlening
 7. Gezondheid en Sport
 8. Huis en Tuin
 9. Liefde en Relatie
 10. Mobiliteit en Transport
 11. Reizen en Vakantie
 12. Vrije Tijd en Ontspanning
 13. Werk en Carrière
 14. Zakelijke Dienstverlening

Zonnepanelen, voordelig voor milieu en jouw budget

Publicatie: Vrijdag, 27.04.2012 20:08:03 in categorie Huis en Tuin

 

Techmaro en Accuweb, specialisten in zonnepanelen

Zonnepanelen, voordelig voor milieu en jouw budget

Door het plaatsen van zonnepanelen, werk je mee aan de verduurzaming van energie. Ieder huishouden kan door middel van zonnepanelen op het dak jaarlijks 800 kg CO2-uitstoot besparen. Bovendien is het ook een investering die zich op termijn terugverdient. Zeker nu de energieprijzen blijven stijgen.

Zonne-energie kun je gebruiken voor stroom of warmte. Zonne-energie gebruiken voor warmte gebeurt via een zonneboiler, die het verwarmde water opslaat. Zonne-energie voor stroom, waarbij de stroom door middel van een omvormer geschikt wordt gemaakt voor gebruik in huis, wordt vaker gekozen.

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel is gemaakt uit een heleboel zonnecellen, die op hun beurt uit twee lagen bestaan. Van zodra het zonlicht erop schijnt, ontwikkelt zich tussen deze lagen een elektrische stroom. De elektrische spanning kan vervolgens in een accu opgeslagen worden of met een omvormen omgezet worden in bruikbare elektriciteit.

De zonnecellen op het zonnepaneel filteren als het ware een bepaalde golflengte of kleur uit een bundel zonlicht. Tegenwoordig maakt men gebruik van systemen die het zonlicht filteren, zodat meer zonlicht gebruikt kan worden om energie mee op te wekken. Op die manier gaat er minder positieve energie verloren en is het rendement van zo’n zonnepaneel hoger dan de panelen van de eerste generatie.

Zonne-energie door zonnepanelen: duurzaam en winstgevend

Welk rendement mag je verwachten van zonnepanelen in Nederland?

Zonnepanelen zijn ook in ons Nederlandse klimaat prima in staat om voldoende zonne-energie te leveren. Bovendien kun je ook op een licht bewolkte dag nog meer dan genoeg energie aan de zon onttrekken om het paneel op te laden.

Zonnepanelen kunnen echter enkel voorzien in een deel van de stroom waaraan jouw huishouden behoefte heeft. Dit komt omdat de zonlichtopbrengst te wisselend is om alle stroomverbruik altijd te dekken. Vaak is hiervoor ook een te groot aantal panelen nodig, en is de nodige ruimte op het dak niet altijd aanwezig. Je zult dus soms ook energie van je energiemaatschappij verbruiken. Wanneer je zonnepanelen op je dak wil installeren, moet je daarom hiervan melding maken aan je energieleverancier, ook al omdat je stroom terug gaat leveren.

De opbrengst van een zonnepaneel hangt af van verschillende facturen, zoals de plaats van het zonnepaneel, de hellingsgraad van het dak, de windrichting, de grootte van het paneel en de wattpiek (wp) per zonnepaneel. Hoe hoger de wattpiek, hoe duurder het paneel maar hoe hoger ook het rendement. Wattpiek staat voor het maximale vermogen dat een paneel kan genereren, wat in een testomgeving met onveranderlijke omstandigheden voor licht en temperatuur werd vastgesteld. In de echte praktijk wisselt de productie van stroom, omdat de hoeveelheid zonlicht steeds veranderd.

Investering in zonnepanelen verdient zich terug

Vergoeding voor teruglevering

Omdat je zelf je energie opwekt en levert, zul je ook momenten hebben dat je minder energie verbruikt dan dat je hebt opgewekt. Deze overschot aan stroom lever jij als huishouden terug aan het elektriciteitsnet. Het is in Nederland wettelijk geregeld dat je hiervoor een vergoeding krijgt. Maar let op. Je hebt enkel recht op een vergoeding wanneer je meer energie terug levert dan het maximum dat je energieleverancier heeft vastgesteld. Lever je minder energie terug dan het maximum, dan wordt je overproductie verrekend met je jaarrekening. Bovendien moet je over een zogenaamde tweerichtingenmeter beschikken. Deze meter registreert niet alleen de energie die je afneemt van je leverancier, maar ook de energieopbrengst van je eigen zonnepaneel.

Welke zonnepanelen zijn het meest geschikt voor jouw huis?

Laat je deskundig informeren en adviseren door een zonnepanelen specialist zoals Techmaro. Je kunt gratis en geheel vrijblijvend een Techmaro-specialist bij je thuis uitnodigen, zodat hij/zij ter plaatse kan aangeven of je huis of bedrijfspand geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en of er zich geen obstakels in de nabije omgeving bevinden die de prestaties van de zonnepanelen negatief zouden kunnen beïnvloeden. Mocht er sprake zijn van beschaduwing, dan kan de specialist gelijk kijken of er alternatieven zijn voor de plaatsing en welke (soort) zonnesystemen bij jou voor optimale resultaten kunnen zorgen. Zo krijg je meteen een indicatie van de kostprijs van het zonnesysteem, een rendementsverwachting én kun je vernemen binnen hoeveel tijd je jouw investering kunt terugverdienen.

Accuweb en Techmaro, specialisten in duurzame energie en zonnepanelen

Accuweb

Accuweb

Klompenmakerstraat 47a

3194 DD Hoogvliet

t: 010-4166521

f: 010-2161435

e: info@accuweb.nl

w: www.accuweb.nl

Nog meer nieuws van Accuweb

 • Online zonnepanelen kopen

  Op Accuweb.nl, de website en webwinkel van Techmaro, vind je een compleet assortiment kwalitatief ho ...